Τελικά το  τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κρητηνία, στο ιστορικό κάστρο, στη μεσαιωνική γιορτή, που πραγματοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια με τεράστια επιτυχία.
Μια εκδήλωση που πλέον έγινε θεσμός στο νησί και εκεί παραβρέθηκε κόσμος από κάθε γωνιά της Ρόδου για να περάσει δυο υπέροχα βράδια. Η γιορτή πλαισιώνεται με μεσαιωνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, παιχνίδια, ακροβατικά, μεσαιωνικά χορευτικά και μελωδίες που σε συνεπαίρνουν σε άλλη εποχή.
Το σκηνικό του μεσαίωνα όμως ολοκληρώνει το μαγειρειό. Εκεί με φόντο το κάστρο, σε υπαίθριες φωτιές, μυρωδιές και γεύσεις που μένουν αξέχαστες στους επισκέπτες. Ένας υπέροχος συνδυασμός μεσαιωνικών και παραδοσιακών εδεσμάτων που περιμένουν τους εκατοντάδες επισκέπτες.
Το πιο όμορφο κομμάτι αυτής της εκδήλωσης όμως, είναι ο εθελοντισμός και το μεράκι των κατοίκων του χωριού και όχι μόνο για να βγει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Βρίσκονται όλοι εκεί για ώρες ολόκληρες αφιλοκερδώς, τρέχουν για εβδομάδες, μας υποδέχονται όλους πάντα με το χαμόγελο και μόνη τους ανταμοιβή μια όμορφη κουβέντα για το χωριό τους.
Δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερο φινάλε από το φεγγάρι δυο ημερών να ξεπροβάλλει πίσω από το χωριό της Κρητηνίας, αλλά και τα μικρά παιδάκια να τα βλέπεις να πλάθουν παραδοσιακά όλα μαζί με τις γυναίκες του χωριού. Γιατί μην ξεχνάμε πως η Κρητηνία είναι το χωριό της παράδοσης.
Εκεί βρέθηκαν ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου, ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου.

Δεν έχει σχολιαστεί ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση