Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνιάς από το καλοκαίρι του 2009  και κάθε χρόνο πραγματοποιεί ένα πανέμορφο μεσαιωνικό φεστιβάλ στο κάστρο της Κρητηνίας.

Η προσέλευση μικρών και μεγάλων αυξάνεται όλο ένα και περισσότερο κάθε χρόνο μιας και το φεστιβάλ μας έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα της Ρόδου.

Οι μάγειροι ανάβουν φωτιές και προετοιμάζουν σιγά σιγά με τα τεράστια τηγάνια τους τα φαγητά που προσφέρονται στους επισκέπτες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις γυναίκες του χωριού ντυμένες με ενδυμασίες της τότε εποχής να πλάθουν πίτες και άλλα παραδοσιακά εδέσματα όπως τα κατημέρια.

Ενώ θα βρείτε άφθονο ζύθο στα μικρά κιόσκια του συλλόγου μας και διάφορες πεντανόστιμες λιχουδιές για να συνοδεύσετε το ποτό σας.

Οι γελωτοποιοί, οι ζογκλέρ και οι ξυλοπόδαροι θα σας διασκεδάσουν ενώ ο βασιλιάς διαβαίνει τα σκαλιά του κάστρου για την ανάδειξη του καλύτερου ιππότη.

Αυτή είναι η μεσαιωνική γιορτή, όπως πολλοί θα την αποκαλούσαν ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο, στα χρόνια του μεσαίωνα, των βασιλιάδων και των ιπποτών. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.