Για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας διοργάνωσε την ετήσια εκδρομή του σε πανέμορφα μέρη της χώρας μας.

Η αναχώρηση έγινε την Τρίτη απόγευμα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και από εκεί στην όμορφη Καστοριά.

Σε ένα ειδυλλιακό ξενοδοχείο με διαμονή δύο ημέρες καταφέραμε να επισκεφθούμε πολλά μέρη, όπως μικρά παραλίμνια χωριά στην αγκαλιά των Πρεσπών,  τον Άγιο Γερμανό, τον Άγιο Αχίλλειο και φαγητό στο γνωστό πια μέρος τους Ψαράδες, όπου υπογράφηκε η συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία.

Στην Καλαμπάκα μείναμε δύο μέρες και είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα επιβλητικά Μετέωρα και τις μονές του Μεγάλου Μετεώρου και Αγίου Στεφάνου. Η επόμενη μέρα μας βρήκε στο χωριό Πύλη με τη γνωστή πέτρινη γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνα που κτίστηκε το 1514 και τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά χτισμένη το 1283 από τον Άγγελο Ιωάννη Κομνηνό Β’. Επίσκεψη και στο πανέμορφο χωριό Ελάτη. Το χωριό είναι χτισμένo αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα, σε ύψος 950 μ., στο όρος Κερκέτιο (Κόζιακας).

Επόμενη στάση τα όμορφα Τρίκαλα που διασχίζεται από τον ποταμό Λιθαίο, με όμορφη πλατεία, πεζόδρομους, μαγαζιά, καφετέριες και βεβαίως τα γνωστά Μανάβικα, συνοικία γεμάτη χασαποταβέρνες στα στενά δρομάκια της.

Το Σάββατο ξεκίνησε η κάθοδος προς Αθήνα με στάση στην πανέμορφη τεχνητή λίμνη Ταυρωπού, γνωστή και σαν λίμνη Πλαστήρα, αφού ο ίδιος ο στρατηγός συνέλαβε την ιδέα το 1925 και η έμπνευση του έγινε πραγματικότητα το 1959.

Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στην όμορφη Αίγινα. Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση με το καραβάκι της γραμμής. Πρώτη επίσκεψη ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Νεκταρίου.  Κατόπιν επίσκεψη στον πανέμορφο αρχαίο ναό της Αφαίας, κόρης του Δία. Βόλτες στον τουριστικό οικισμό Αγία Μαρίνα και αργότερα στην πόλη της Αίγινας.

Το βραδινό της Κυριακής μας βρήκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας να συμμετέχουμε στους πανηγυρισμούς των Γάλλων για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου.

Κι εμείς κατακτήσαμε το δικό μας κύπελλο. Της χαράς, της ξενοιασιάς και της απόλαυσης των διακοπών! …και του χρόνου όλοι μαζί σε νέο προορισμό!

Δεν έχει σχολιαστεί ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση