Η διαμονή στην Κρητηνία δυστυχώς είναι κάπως δύσκολη γιατί το χωριό δεν είναι από τα πλέον ανεπτυγμένα τουριστικά χωριά της Ρόδου. Αν έχετε φίλους ή συγγενείς θα περάσετε μαζί τους πολύ ωραία και θα νιώσετε την εγκάρδια φιλοξενία τους.

Στην Κάμειρο Σκάλα υπάρχει η πανσιόν Λίρος με άνετη και ευχάριστη διαμονή και ειδικές τιμές για τους χωριανούς του εξωτερικού και τα μέλη της ιστοσελίδας μας. Υπάρχουν επίσης πολλά σπίτια τα οποία ανακαινίζονται και ενοικιάζονται ή πωλούνται.

Τα διαμερίσματα Auberge Kalopetri βρίσκονται κοντά στο παραδοσιακό χωριό Κρητηνία και είναι η ιδανικά για αυθεντικές διακοπές μακριά από τον μαζικό τουρισμό για αξέχαστες πεζοπορίες ανάμεσα σε θάλασσα και βουνό.

Στην πλατεία του χωριού υπάρχει το εστιατόριο Πιάτσα όπου μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές ντόπιες νοστιμιές, το παραδοσιακό καφενείο Πλάτανος, το σουβλατζίδικο Σπύρος και η καφετέρια Ανάκτορο για να απολαύσετε δροσερά παγωτά και κρύες μπύρες.

Για υπέροχα ηλιοβασιλέματα, γρήγορο φαγητό, δροσερά κοκτέιλ και πολύ χορό το club Ο Μύλος θα σας γοητεύσει και θα γίνετε φανατικοί θαμώνες του.

Κάνοντας τη βόλτα σας στον Καλαμάρη που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, στη σκιά των πλατάνων μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι σας ή να δοκιμάσετε νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες από το μικρό ταβερνάκι.

Στην Κάμειρο Σκάλα υπάρχουν αρκετές ψαροταβέρνες και εστιατόρια για τερψυλαρύγγιες απολαύσεις όπως οι ψαροταβέρνες: Αλθαιμένης, Ο Λουκάς και Μακεδονία.

Στην πιο γνωστή παραλία του χωριού μας την Κοπριά, μετά από ένα απολαυστικό μπάνιο η ψαροταβέρνα JOHNNYS σας περιμένει με ουζάκι και νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες.