Αρχηγός εκδρομής: Σταύρος τηλ.: 6932 555 445

Τηλ. προέδρου  6977 378 378

Πρόγραμμα εκδρομής Ιούλιος 2017

1η ημέρα Σάββατο 8 Ιουλίου: Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 06:40. Άφιξη στο αεροδρόμιο Αθηνών. Επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στο Αττικό πάρκο. Αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις τα Τέμπη και το Λιτόχωρο για καφέ και φαγητό.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Διανυκτέρευση Θεσσαλονίκη.

2η ημέρα Κυριακή 9 Ιουλίου: Θεσσαλονίκη -Πόλη Φιλίππων- Βαφτιστήριο Αγίας Λυδίας- Δράμα – Καβάλα

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για μία επίσκεψη στην πόλη των Φιλίππων. Όπως μαρτυρά και το όνομα της, η πόλη χτίστηκε το 365 π.Χ. από τον Μακεδόνα βασιλιά Φίλιππο Β΄ και άκμασε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν και οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ευρήματα από την ελληνιστική, την ρωμαϊκή αλλά και την βυζαντινή περίοδο.  Ο αρχαιολογικός χώρος της πόλης των Φιλίππων περιλαμβάνει τμήματα των τειχών της πόλης, το αρχαίο θέατρο, το οκτάγωνο, μακεδονικούς τάφους, τη ρωμαϊκή αγορά και εκκλησίες της χριστιανικής εποχής, αξιοθέατα που μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν. Η περιοχή, διατηρώντας το χριστιανικό της στοιχείο φημίζεται και για το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, πόλο έλξης πολλών χριστιανών από όλον τον κόσμο. Εκεί, στον Ζυγάκτη ποταμό βαπτίστηκε από τον Απόστολο Παύλο η πρώτη Ελληνίδα, η Αγία Λυδία και το σημείο έγινε το πρώτο σκαλοπάτι για τη διάδοση του Χριστιανισμού και ιερός τόπος προσκυνήματος. Φαγητό στην Δράμα. Στην συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Καβάλα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Δευτέρα 10 Ιουλίου: Καβάλα  – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη

Πρωινό και αναχώρηση για το Σουφλί , στις παρυφές του λόφου του Αϊ –Λια στην σκιά της Ροδόπης . Βόλτα στα καταστήματα των μεταξωτών και ευκαιρία να δοκιμάσουμε εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρο , κρασί και ντόπια αλλαντικά. Στην επιστροφή θα δούμε την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη. Στάση για καφέ. Μεσημεριανό φαγητό στην Ξάνθη και αργά το απόγευμα επιστροφή στην Καβάλα στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Τρίτη 11 Ιουλίου: Καβάλα – Θάσος

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πανέμορφη Θάσο  «το Σμαραγδένιο Νησί». Aπο τα πιο πράσινα νησιά της χώρας, «παιδί» χαϊδεμένο του ήλιου, της θάλασσας και της μητέρας Φύσης. Συνδυάζει το πράσινο του πεύκου και της ελιάς, με τις χρυσαφένιες ακρογιαλιές και τη σμαραγδένια θάλασσα. Δεν θα «χορταίνουν» τα μάτια σας την ομορφιά του νησιού! Πρωτεύουσα του νησιού είναι ο Λιμένας που είναι και η «πρώτη γεύση» σας από το νησί. Οι παραδοσιακοί οικισμοί του νησιού εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την γραφικότητά τους. Μεσημεριανό φαγητό στην Θάσο. Αναχώρηση το απόγευμα με το ferry boat για Κεραμωτή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα Τετάρτη 12 Ιουλίου: Καβάλα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε την Καβάλα. Περπατώντας στα δρομάκια, αρχικά θα επισκεφθούμε τον Ναό του Αγίου Νικολάου. Κτίστηκε περί τα μέσα του 16ου αιώνα και λειτούργησε ως μουσουλμανικό τέμενος με το όνομα Ιμπραήμ Πασά, ο οποίος υπήρξε κατά το 1530 βεζίρης και γαμπρός του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Ήταν το κεντρικό τέμενος στην παλαιά πόλη της Καβάλας, αφού λόγω θέσης του δέσποζε στο κέντρο της αγοράς, και αποτελούσε μέρος ενός γενικότερου συγκροτήματος με την ονομασία Ιμαρέτ, που απαρτίζονταν από ιδρύματα κοινής ωφέλειας (τζαμιά, μεντρεσέδες, πτωχοκομεία, χάνια, λουτρά, καταστήματα). Η μετασκευή του σε Ιερό Ναό έγινε περίπου το 1926, και το 1945 εγκαινιάσθηκε και ονομάσθηκε επ’ ονόματι του προστάτη των θαλασσών Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια, στην πλατεία της παλιάς πόλης περπατώντας θα δούμε το σπίτι του Μεχμέτ Αλή, που αποτελεί ένα πανέμορφο αυτοσυντηρημένο οίκημα Μακεδονικής αρχιτεκτονικής. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα καφέ και φαγητό. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα Πέμπτη 13 ιουλίου: Καβάλα – Αθήνα
Μετά το πρόγευμα, επιβιβαζόμαστε στα πούλμαν για το αεροδρόμιο Αθηνών με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση.

Τιμή 6ήμερης εκδρομής 450€. Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (Aegean Airlines) ΡΟΔΟ-ΑΘΗΝΑ-ΡΟΔΟ.
  • Διανυκτέρευση (1) με πρωινό στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Holiday in.
  • Διανυκτερεύσεις (4) με πρωινό στην Καβάλα στο ξενοδοχείο GALAXY.
  • Μετακινήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής με πολυτελές πούλμαν.
  • Μεταφορά εκδρομέων από Κρητηνία προς αεροδρόμιο και αντίστροφα.
  • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητηνίας σας εύχεται καλή διάθεση και δροσερές και απολαυστικές διακοπές!

*Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί.

 

Δεν έχει σχολιαστεί ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση